CMS

CMS staat voor Content Management System. Een CMS is bedoeld om het onderhoud en beheer van websites voor iedereen mogelijk te maken, zonder verdere kennis van webtalen.

Creatus Webdesign heeft daarom zijn CMS zo logisch en simpel mogelijk opgebouwd, zodat iedereen het zonder problemen kan gebruiken. Voor personen die toch nog vragen hebben, is er een compleet support systeem ingebouwd.

Het CMS heeft momenteel de volgende onderdelen: paginas, nieuws, blog, gebruikers, instellingen, bestanden, fotoalbum, gastenboek, slides en support.

Paginas

Deze module is waarschijnlijk de belangrijkste module van het CMS, hierin kunnen pagina‚Äôs aangemaakt, bijgewerkt en verwijderd worden. Dit gaat allemaal met een goed WYSIWYG systeem waarmee u bijvoorbeeld tekst vet gedrukt kunt maken door simpelweg op een knopje te drukken, net als in gewone tekstverwerkingsprogramma´s zoals Word.

Nieuws

In deze module is het mogelijk om nieuwsberichten aan te maken en die worden dan automatisch op de website toegevoegd.

Blog

Een goede oplossing voor als je wat meer contact wilt met je klanten of website bezoekers is de blog module, waarin u net als de nieuws module berichtjes aan kunt maken, alleen in de blog berichtjes is het ook mogelijk voor bezoekers om direct van uw website reacties te plaatsen.

Gebruikers

Hier kunnen de gebruikers van het CMS beheerd worden. Je kunt nieuwe gebruikers aanmaken, gebruikers verwijderen of bijvoorbeeld een wachtwoord wijzigen.

Instellingen

Hier kunnen algemene instellingen van de website aangepast worden, zoals bijvoorbeeld zoektermen voor zoekmachines (denk aan Google/Yahoo), of bijvoorbeeld welke pagina als eerst moet worden geopend als iemand uw website opent.

Bestanden

Hier kun je bestanden uploaden naar de webserver, deze kunnen daarna op de website gezet worden, denk bijvoorbeeld aan een PDFje van uw algemene voorwaarden of van een brochure of nieuwsbrief.

Fotoalbum

In deze module is het mogelijk om foto´s in een fotoalbum van uw website te plaatsen.

Gastenboek

Als u graag wilt weten wat andere mensen van uw website vinden of gewoon contact met bezoekers wilt, is het gastenboek hiervoor geschikt. In het gastenboek kunnen mensen berichtjes op de website achterlaten. Deze kunnen dan via het CMS beheerd worden om ongewenste berichten te voorkomen.

Slideshow

Wilt u een kleine slideshow op uw website waar bijvoorbeeld steeds wat foto´s in beeld komen en wilt u deze foto´s ook zelf kunnen verwisselen? Dan kan dit via de slideshow module.

Support

In deze module kunt u een vraag stellen over het CMS of over uw website, deze wordt dan automatisch naar ons doorgestuurd zodat wij deze zo snel mogelijk kunnen behandelen. De vraag wordt in het CMS zelf beantwoord (en u krijgt hier een melding via e-mail van) zodat u de antwoorden op al uw vragen altijd op een algemene plek terug kunt vinden.

Aan de rechter kant zijn een paar screenshots van het CMS te zien. Binnenkort zal er ook een demo op de website geplaatst worden, zodat u zelf het CMS kunt testen. Kom dus vooral binnenkort nog eens kijken

Screens van CMS

CMS - Login scherm CMS - Het hoofdmenu CMS - Paginas overzicht CMS - Pagina aanpassen CMS - Fotoalbum beheer CMS - Support

XHTML - CSS - Sitemaps - Linkpartners - © 2009 - 2011 Creatus Webdesign - Ede - KvK 08203801